Fakta • Garden Growth Industries AB

Nr 12/2017

Investmentbolaget Garden Growth Industries AB ägs, enligt årsredovisningen från 2016, till 90,1 procent av bolaget Garden Growth Capital Cyprus LTD med säte på Cypern och till 9,9 procent av Moses Isik.
Garden Growth Capital Cyprus LTD ingår i sin tur tillsammans med Applied Value i Applied Value Group som miljardären Bruce Grant är huvudägare i.
Bruce Grant har ett förflutet som styrelseledamot, rådgivare och konsult i Stenbecksfären, ett engagemang som upphörde 2003. Men innan det så hann Bruce Grant och Jan Stenbeck med att 1997 grunda det internationella managementkonsultföretaget Applied Value som idag är ett helägt bolag till Applied Value Cyprus LTD, även det med säte på Cypern.
Investmentbolaget Garden Growth Industries AB har tidigare varit omskrivet för sina investeringar i stål-och gruvindustrin och äger bland annat Söderfors Steel AB och är delägare i gruvutvecklingsbolaget Nordic Iron Ore.
Dessutom är Bruce Grant, enligt tidningsuppgifter, en av fem miljardärer bakom bolaget Abecede som köpt Northlands konkursade gruva i Pajala i Norrbottens län som numera går under namnet Kannis iron.

Relaterade artiklar