Fakta Vaggeryds Chark AB

Nr 4/2018

Företaget var från början en charkbutik i Vaggeryd, som startade i mitten av 1960-talet.
Charkprodukterna, bland annat den egna korven som gjordes i lokalerna bakom butiken, såldes över disk. När butiken flyttade in i det gamla mejeriet i Vaggeryd tog verksamheten fart. Därifrån sålde företaget charkprodukter till butiker i trakten och till grossister.
Christer Gustafsson gick in som delägare 1985. Idag är han ensam ägare och driver företaget tillsammans med sönerna Fredrik och Johan Gustafsson.
År 1989 togs ett stort kliv när företaget flyttade till de nuvarande lokalerna. Antalet anställda var då nio och omsättningen låg på sex miljoner kronor. Lagerlokalerna har byggts ut senare. Antalet anställda har ökat efter hand men är 28 sedan några år tillbaka.
Omsättningen har ökat stadigt och ligger idag på omkring 72 miljoner kronor.
Företaget satsar på ett brett charksortiment där huvudinriktningen är korv.
Ungefär 7 ton charkprodukter produceras per dag. Allt kött är svenskt vilket betytt mycket för företagets framgång.
Marknaden omfattar främst norra Småland, Skaraborgs län och Östergötland.

Relaterade artiklar