Beröm till en debattör

Nr 7-8/2015

Hej Stefan Hall, jag vill bara skicka lite nätkärlek till dig! Din debattartikel om blockaden mot Ingeborgs bageri i förra numret av Mål & Medel var något av det bästa jag läst. Oerhört välskrivet, lättfattligt och med inte ett enda överflödigt ord. Fantastiskt. Och framför allt med ett så bra budskap naturligtvis. Jag önskar att din text sprids vidare över internet på något sätt för det är den värd.
Jag hoppas att alla läser den och inte tänker att den är för lång, för den känns inte lång när man väl läser den. Det känns som att du skickar kraft med din text!

Efter var och varannan mening tänkte jag ”åh! så BRA! Yes!” Jag fick riktig kämparglöd och tror faktiskt att din artikel kommer att få mig att bli mer politiskt aktiv. Jag brukar rösta på Miljöpartiet, de står väl på er sida? Jag hoppas att man inte måste vara socialdemokrat för att vara en ”riktig” livsare/annan facklig medlem, även om det verkade så på första maj. För Miljöpartiet stämmer bättre för mig när det gäller skolfrågor.
Jag blir i alla fall mer och mer emot högern ju vuxnare jag blir (är 23) och ju mer jag lär mig att tänka själv.
Det är så klockrent allt du skriver, jag begriper inte hur folk kan vara emot er aktion! För jag tror inte att det bara är arbetsgivare som var emot blockaden. Och det är konstigt, för majoriteten av oss är ju anställda av någon. Hur kan de ta så lätt på det? Hur kan de låta bli att vara rädda om, värna om, sin anställning?

Jag har själv haft en konflikt med min arbetsgivare. Jag blev sjukskriven på grund av panikångest orsakad av jobbet, och det första chefen sa var: ”Då kan du ta din sjukskrivningsmånad som uppsägningstid”. Jag har tidigare inte förstått poängen med facket och ingen har kunnat förklara den för mig, inte fackliga företrädare heller. Men nu gick jag med och vilken hjälp jag har fått, det är helt fantastiskt! Tyvärr har jag problem med eksem som gör att jag måste byta bransch, och ska bli lärare i stället, men är det något jag vet så är det att jag under hela mitt arbetsliv, utan tvekan, ska vara medlem i något fackförbund.
Och hör jag talas om en blockad nära mig så ska jag absolut åka dit och ge dem lite kärlek också.
Tack för att du jobbar för oss! Med vänlig hälsning,
Jennie Jakobsson,
för alltid bagare och konditor i själ och hjärta