Företag och fack firar Pride på Spendrups

Nr 9/2017

Det hela började med att vi diskuterade löst i klubben vad vi kunde göra för att lyfta fram hbt-frågorna hos oss. Hur kan vi påverka Spendrups och samhället, och inte minst våra medmänniskor?
Då kom idén om regnbågsflaggorna upp.
Vi tog kontakt med vår nya varuförsörjningsdirektör Helena, hon tyckte det lät som en utmärkt idé och lyfte frågan med Fredrik Spendrup.
Spendrups slogan är ett bryggeri i världsklass, vilket betyder en ständig strävan efter att bli bättre än vad man är idag. Vi har även en slogan som är: Välkommen in. Så regnbågsprojektet blev ju så klart: Välkommen in! Välkommen ut!
Vi tycker att det är roligt att man kan göra sådana här saker med ett stort företag. Att man kan påverka samhället i en positiv riktning.
Vi tycker att det är ett förlegat sätt att se företag och fack som fiender och vi tror att vägen till framgång är samarbete. Vi vill ju i slutändan samma sak, få ett företag som är lönsamt och där alla känner delaktighet och ett värde på jobbet.

Vi på Spendrups har alltid trott på mångfald och på styrkan i människors olikheter.
Att vara öppen och nyfiken på nya människor, företeelser och tankar har varit en viktig del av Spendrups framgång som företag och arbetsgivare. Därför gör vi inte skillnad på människor utan uppmuntrar istället olikhet och unicit.
Livsklubben på Spendrups Bryggeri Grängesberg