Hallå där…

Nr 2/2018

…JOAKIM WALLIN, klubbordförande på Österlenmejeriet, som är med i Eslövsrevyn som hade premiär på Eslövs Medborgarhus den 12 januari och spelas fram till den 10 februari.

Är det första gången du är med?
– Nej, det är sjätte gången jag är med i revyn. Jag har i stort sett hållit på med teater ända sedan jag gick i grundskolan. Jag har alltid varit lite av en spelevink. Förutom att jag är med i Emus i Eslöv som sätter upp revyn så har jag också varit statist i flera filmer.
Vad handlar årets revy om?
– Det är en rad små sketcher som innehåller mycket samhällskritik. Det vi tar upp handlar om vad som hänt i världen i stort och i Sverige. Vi tar inte direkt upp det som händer lokalt.

Vilka kommer och tittar?
– Vi har publik i alla åldrar. De kommer resande ganska så långt ifrån. Därför är våra nummer inte lokala, vi vill ju att publiken ska kunna känna igen sig.

Brukar det finnas livsmedelsarbetare i publiken?
– Ja, det händer, både arbetskamrater och andra fackligt aktiva som jag träffat på kurser. Jag är ganska bra på att göra reklam.

Vad gör du på scen?
– Jag är med i nio av 31 nummer. Jag både spelar teater, sjunger och dansar. Totalt är vi nio artister i ensemblen detta år som alla ställer upp på ideell basis. Varje år bjuder vi också in två gästartister. I år medverkar Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd.

Är det inte nervöst?
– Nej, inte direkt. Jag trivs med att höras och synas. Men det är klart att det alltid är lite nervöst med all text man ska komma ihåg. För att inte tala om sång och koreografi som ska sitta. Därför tränar vi också mycket.

Vilket nummer tycker du är bäst?
– Det var en svår fråga men sketchen som handlar om Postnord, där alla är med, är riktigt rolig.

Vem skriver texterna?
– En del skriver vi själva, en del köper vi in.

Vad har ni hittills fått för respons?
– Vi har fått bra kritik, fyra lejon i Skånskan. Men det är inte det viktigaste, utan det är publikens reaktioner. Vi brukar höra oss för efteråt vad de som sett revyn tycker. De har varit väldigt entusiastiska, sagt att det varit det bästa de sett.