”Skräpmat ger skräpsex”

Nr 1/2018

På årets sista redaktionsmöte frågar vi oss vilka mattrender som kommer att bli ledande under 2018. Lusen får i uppgift att reda ut frågan och i vanlig ordning gör han det lätt för sig. Han tänker så här: Det är ”big data” som har svaret och genom att titta på våra vanligaste sökningar på Google går det att se trenderna. Han googlar helt enkelt frasen ”mat som gör dig glad”.
Han får omedelbart hjälp av Googles robotar som gjort ett förval med följande förslag: glad, pigg, smal, frisk, deprimerad och kåt.

Eftersom Lusen är en seriös reporter går han inte direkt på ”kåt” utan börjar med det föreslagna ”glad”.
Högst på träfflistan finns en artikel i Expressen som lyfter fram paranötter som är rika på selen och därför har en positiv effekt på sköldkörteln. Och det fina i kråksången är att selen har en nästan omedelbar verkan på humöret, alltså: paranötter.

Nästa ord är pigg. Överst hamnar en annons från hälsotidningen MåBra som rekommenderar äggula som är rikt på kolin som är känt för att höja prestationsförmågan och förbättra minnet. Äggula är även rikt på d-vitamin som reglerar kalkbalansen i skelettet, motverkar depression och enligt vissa studier också cancer, alltså: äggula.
Och nu är det smal. Överst är återigen Expressen som rekommenderar frukt, grönsaker och bär samt rotfrukter som binder mycket vatten vilket gör dem kalorisnåla, man får volym och mättnad per kalori, alltså: grönsaker.

Frisk? Tidningen Kurera rekommenderar kaffe, grönsaker och lagom mycket vin eftersom det skyddar dig. Däremot kan socker, margarin och rött kött orsaka låggradig inflammation i kroppen som kan leda till både hjärtsjukdom och depression, alltså: kaffe, grönsaker och vin.
Deprimerad? Överst står återigen Kurera som förklarar sambanden mellan depression, kost och inflammation i kroppen, alltså: undvika socker, margarin och rött kött.

Och till slut kåt. Glöm pizza, hamburgare och chips, skriver Expressen om du ska få det bra i sängen, alltså: frukt, lax och läcker passionspaj. Skräpmat ger skräpsex enligt erotikpedagogen Ylva Franzén.