Det finns en konkret plan för hur delar av produktionen i Findus-fabriken i Bjuv skulle kunna drivas vidare genom förädling av lokala råvaror som säljs på den svenska och nordiska marknaden.
Det är de fackliga organisationerna vid Findus i Bjuv som gett några produktionschefer i uppdrag att ta fram en sådan alternativ plan.
Planen presenterades för de fackliga organisationerna i samband med att löntagarkonsulten lämnade över sin rapport i slutet av maj.
– Jag tycker att det är en mycket bra rapport som löntagarkonsulten har gjort. Den fokuserar på saker som vi saknat i Nomad Foods nedläggningsbeslut. Vi har velat få mer fokus på betydelsen av marknad och varumärke i Sverige och Norden, säger Håkan Persson, Livs lokalombudsman i region Syd.
Den aspekten har nu blivit belyst och ihop med den framtagna planen för lokalförädling, så kan man säga att det finns konkreta idéer på hur livsmedelsproduktion i Bjuv skulle kunna fortsätta.
Mer än så kan inte Håkan Persson säga vid Mål & Medels pressläggning.

Beslutet om nedläggning vid årsskiftet gäller fortfarande. Den stora frågan är nu vilken ersättningsindustri det kan bli frågan om.
Matilda Olstorpe, vd i Vegafish, som driver en odlingsanläggning av jätteräkor med hjälp av spillvärme och spillfoder från Findus, är mycket besviken över Nomad Foods nedläggningsbeslut.
– Nu har vi lokaliserat ny värmekälla och ny foderleverantör, så vi kommer ändå att kunna fortsätta att driva vår anläggning i Bjuv.
Men nedläggningen av Findusfabriken gör att Vegafish måste tänka om. Det är inte längre aktuellt med en ny större anläggning i Bjuv.
– Förutsättningarna för det var samarbetet med Findus. Istället tänker vi satsa på fler mindre anläggningar runt om i landet.