Varför bära omkring på en telefon?

Nr 5/2017

Han säger det så bra, han i Galenskaparna/After Shave. Det är något i stil med: ”Jag har då aldrig någonsin, då jag har gått omkring nere på stan fått en känsla av att nu skulle det vara gött att ringa någon”. Jag kan inte annat än att hålla med. Men där är man ju i minoritet. För världen har ju drabbats av ett hysteriskt kollektivt behov av att bära omkring på telefoner. Varför?
Då finns det ju ett antal argument som man har fått höra. Ett är ”jag är så himla viktig så jag måste ha en bärbar telefon”. Nu kommer dagens första viktiga information till dig som tycker så: Nej, det är du inte. Jag respekterar naturligtvis din åsikt att du tycker att du är det, det är bara det att du har fel.
Dessutom har ju de här bärbara eländena en effekt som de hysteriska inte tänker på, nämligen vem har inte ringt en sådan där bärbar helvetesmaskin och antingen så svarar ingen i den, för personen har lagt ifrån sig den!?! Eller så blir man borttryckt eftersom personen inte vill bli störd!?! Men hallå? Med följd att jag inte ringer personen mer eftersom just den hysteriska antingen inte fattar grejen med de bärbara störningsmomenten eller helt enkelt uppenbarligen inte vill prata med just mig.

Sedan har ju dessa bärbara mackapärer fått en annan effekt, nämligen att världen har befolkats av zombies. Förvisso ser de inte ut som zombies men de rör sig likadant. Om man nu bortser från faktorn att zombies då är smartare än de hysteriska eftersom de tittar rakt fram, inte ner på en liten grej som de har i handen. Sedan gör de hysteriska en sak till som gör att man faktiskt föredrar zombies: de kör bil. Men pillbehovet på den bärbara lilla älsklingen är så stort att det måste pillas även mitt i trafiken. Detta är tragiskt. Såg en bild på ett socialt media(på min dator hemma). Det var en sportbil som kört rakt in i en långtradare bakifrån i hög fart. Sportbilar är ju ganska låga så motorhuven hade passerat in under långtradarens bakända. Det gjorde dock inte framrutan eller taket. Förarens huvud hittades i baksätet men han höll fortfarande i sin bärbara telefon där han satt, huvudlös i framsätet. Skrämmande märkligt beteende.

En av mina kamrater, som tillhör de hysteriska, beklagade sig över att han fick spam-sms från något knickedick-företag som troligtvis ville sälja något till honom som han inte behövde. Jag sa inget.
Sedan har de hysteriska zombierna även slutat att förbereda sig för saker, eftersom de alltid kan få hjälp via sin bärbara ”första hjälpen väska”. Förutom när batteriet tagit slut, eller när de glömt den någonstans. Då står de bara där: Hysteriska vilsna zombies. Vilken film det skulle kunna bli.
Medborgare, det är dags att vakna nu.
Medborgare, sluta bära omkring på era bärbara stressmoment.
Medborgare, det är dags att lugna upp.
Roger Edblom, slakt- och charkarbetare på HK Scan i Linköping