Många varsel lagda när investmentbolag tar över

Nr 12/2017

Investmentbolaget Garden Growth Industries AB, som ägs till drygt 90 procent av ett annat bolag med säte på Cypern, har köpt tre bagerier i Stockholmsområdet – Alimenta, Europabagarn och Bålstabagarn.

Den nye ägaren Garden Growth Industries AB har beslutat att koncentrera de tre bageriernas verksamhet till Alimentas anläggning i Huddinge och i samband med att bagerierna flyttar dit dras antalet anställda ner.

På Europabagarn i Solna har 25 av 47 anställda varslats om uppsägning.
– Hur många som till slut får gå är inte klart. Förhandlingar pågår, säger Robert Gustafsson, Livs lokalombudsman i region Öst.
På Bålstabagarn är däremot förhandlingarna avslutade, berättar han, det är nio anställda som sägs upp och åtta som följer med till Huddinge.
Det innebär att Alimentas anläggning i Huddinge kommer att rymma en ganska så stor produktion. Förutom att Europabagarns och Bålstabagarns verksamhet flyttas hit så ligger här redan sedan 2015 Bageri La Casitas verksamhet som Alimenta köpte 2014.

Garden Growth Industries AB, som ägs till 90 procent av bolaget Garden Growth Capital Cyprus LTD med säte på Cypern, håller med andra ord på att etablera sig som en stor aktör inom bagerinäringen i Stockholmsområdet.
Moses Isik, 34 år och vd för Garden Growth Industries, är numera även vd för de tre bagerierna, och vd för Big Bake Nordic AB som är bageriernas moderbolag (se intervju på nästa sida).

Utöver detta är Moses Isik även vd för Bagarbröd Solna AB som har som affärsidé att äga, förvalta och hyra ut bilar, bageriutrustning och inventarier till bageribranschen. Företaget äger också, enligt årsredovisningen 2016, till 50 procent Brima Bröd AB i Uppsala. Ett bageri med inriktning på glutenfritt bröd.

Relaterade artiklar