Kampen går vidare

Nr 4 2012

Tack, mina kamrater, för ert stöd till oss alla som jobbar på Läkerol. Det finns inte ord som kan förklara det som håller på att hända i Sverige.
Det är otroligt smärtsamt för många när ett företag som går bra måste läggas ner på grund av att ägarna vill tjäna mer pengar själva.
Vi som jobbar på Läkerol har bestämt oss för en sak! Läkerolfabriken, Gävles symbol, ska stanna i Gävle. Och tillsammans kan vi rädda detta varumärke!
Vi kommer inte acceptera att det bara går i graven. Det är väldigt lätt för ett företag i Sverige att först krama ut allt det kan, dumpa resterna och flytta iväg till nästa offer.
Men VI kan göra skillnad, vi kan tillsammans visa att vi är emot sådant här beteende. Så därför vädjar jag nu till er alla, ni som tror att det här bara handlar om politik, detta dystra beslut drabbar personer som alltid har jobbat med stor lojalitet i tron om att det de gjorde räckte till. Familjer, ensamstående och ungdomar kommer nu att påverkas och kanske stå utan försörjning.
Till hela arbetarrörelsen:
Jag undrar vad som måste göras för att få igång kampen? Vi måste fråga oss själva vad vi vill. Ska vi bara låtsas som allt fungerar som det ska?
Jag tycker att vi från facket bör vakna till och börja fundera på vad vi kan göra för alla som har hamnat i denna situation. Om vi inte ställer upp idag, som våra kamrater gjorde för 100 år sedan, kommer vi att gå till historien som den mest passiva arbetarrörelsen.
Till alla politiker:
Nu får det räcka med att prata skit om varandra! Vad ni behöver göra istället är att fråga er själva vad ni har åstadkommit.
Ni måste komma ihåg att ni är folkvalda och måste se till att de som ni regerar över mår bra.
Den energi som ni använder för att prata skit om varandra kan ni omvandla till att stödja Sveriges medborgare. Vi har uttryckt vår ilska och besvikelse på skyltar under en manifestation, men det kommer inte att räcka, vi behöver ert stöd!
Kampen fortsätter!
Upp till kamp!
Wellington Ikuobase
Klubbordförande, Läkerolfabriken
Ordförande, LO-facken i Gävle