Demokrati, är det så viktigt?

Nr 5/2019

Måndag 27 maj 2019, Europaparlamentsvalet är över, och högerpartierna runt om i EU har gjort ett lysande valresultat. Hur kommer det sig, undrar du kanske. Ja, de fick det lite serverat på silverfat (som vanligt) eftersom de flesta vanliga arbetare struntade i att gå och rösta.
Spelar det någon som helst roll då? Tja, det finns ju en anledning till att varenda bankdirektör i hela EU springer och lämnar in sin röst. Varenda yachtägare seglar in i hamn en sväng för att se till att rösta. Alla jetplansägare ser till att landa en stund för att få iväg sin röst.

Men varför störtar alla dessa höginkomsttagare iväg och röstar? Jo, därför att de tror på ett EU med ökade klyftor mellan arbetstagare och höginkomsttagare. Ett EU där man inte gör skillnad på varor och tjänster. Det vill säga, eftersom man kan flytta varor hur som helst inom EU så varför inte också människor? Vad är egentligen skillnaden? Resurs som resurs. Sedan ska naturligtvis de kollektivavtal som gäller i resursens hemland gälla i det nya landet dit resursen är flyttad. Valfriheten för EU:s medlemsstater får naturligtvis inte kränkas.
Usch och fy för regler, tänk på dig själv och låt andra (som vet bättre än du) bestämma hur det ska vara.
Usch och fy för regler?
Tänk på dig själv?
Låt andra bestämma hur det ska vara?
Blir det bättre om alla kör bil som de själva vill? Struntar i körfält, höger/vänstertrafik, rödljus och hastighetsbegränsningar?
Vad står du och gnäller om, klart jag körde igenom din trädgård med min terrängjeep, det var ju närmaste vägen för mig, fattar du väl, jävla idiot!
Ska ett fåtal direktörer, yachtägare och jetplansägare få bestämma hur det ska vara? Det låter ju inte som demokrati i mina öron.
Att rösta i Europaparlamentsvalet är av största vikt för alla direktörer, alla yachtägare och samtliga jetplansägare i unionen.
Låt inte direktörerna diktera villkoren för dig nu, eller för dina barn och barnbarn i framtidens Europa!
FÖRTIDSRÖSTA FRÅN OCH MED 8 MAJ!
RÖSTA 26 MAJ!
Roger Edblom
Ödmjuk visionär