Några ord inför 9 september

Nr 9/2018

Vill bara med några rader tala om varför det är viktigt att gå och rösta den 9 september 2018. Vi har fått en a-kassa som går åt rätt håll. Den är faktiskt ganska bra, 910 kr om dagen första året är helt ok.
Men varför skall jag då behöva betala full skatt, utan att få ta del av jobbskatteavdraget, för att jag hade otur och blev arbetslös? Det måste vi göra något åt genom att trycka på, och då kan jag undra vem driver mina frågor. Lööv, Björklund, Kristersson eller Busch Thor?

Nej, min röst faller på Löfven, svetsaren som blev statsminister. Jag tror och hoppas att han kommer ihåg hur det var att jobba på golvet.
Moderaterna vill inte sänka a-kassan utan återställa den till vad den var. Det är väl att sänka den, eller blir den plötsligt högre? Då kan det aldrig bli prissänkning, det blir ju bara en återgång till det gamla värdet.
Detta snack om bidrag. Vad ligger inom ramen för bidrag? I min värld är Rot- och Rut-avdraget bidrag, medan a-kassan, faktiskt är en försäkring. Vi avsätter lön för a-kassan.
Känner att jag sitter här och blir lite uppretad och kanske skall gå in till moderatgrannen och köra lite argumentation, bara för att träna till nästa ringkampanj.

Så här känner jag i varje fråga som handlar om bostad, arbete, sjukvård och skola. Det är inte Alliansen eller han till höger om dom som kan hjälpa oss, det är sossarna. Så kom igen nu ta fajten och gå och rösta och rösta rätt. Rösta rött! Rösta för att våra barn ska få utbildning och våra gamla få omvårdnad. Rösta för en rättvis arbetsmarknad.
Några ord ifrån en ”gammal” förtroendevald. Ta hand om er för ingen annan kommer att göra det!
Thomas Karlström