Jolan vald till andre och Solweig till tredje ordförande

Jolan Wennberg har valts till andre ordförande i Livs och Solweig Larsson till tredje ordförande.

Jolan Wennberg, som är förbundsombudsman, var valberedningens förslag. Mot honom stod Anders Hernborg, också förbundsombudsman. Många ombud var uppe i talarstolen och pratade för sina kandidater som också fick presentera sig själva. Efter streck i debatten valdes Jolan Wennberg med 174 röster mot 66 röster för Anders Hernborg.

–Jag är superstolt, sa Jolan Wennberg. Jag håller med Anders om att vi båda har liknande bakgrund. Det är inte så mycket som skiljer oss åt på den punkten. Nu blev det jag som blev vald och jag ska göra allt jag kan för att uppfylla era förväntningar.

Valet av förbundsombudsman Solweig Larson till tredje ordförande skedde med acklamation efter att Fredrik Ståhle, lokalombudsman i Region Väst, som var valberedningens förslag, alldeles före omröstningen drog tillbaka sin nominering.

–Jag var faktiskt inte beredd på det här, även om jag kvarstod med min kandidatur. Men jag tackar så jättemycket för det förtroende som ni visar mig. Och jag hoppas innerligt att jag ska leva upp till era förväntningar. Om jag inte göra det, tala om det för mig, så att jag kan göra om och göra rätt, sa Solweig Larsson.