43 bageriarbetare sägs upp i Nynäshamn

Nr 12/2019

Nynäsbageriet som i januari blev uppköpt av Profura Gruppen säger nu upp samtliga 43 anställda på grund av bristande lönsamhet.
Johan Claesson, Livs lokalombudsman, som har avslutat förhandlingen, säger att Profura Gruppen är inställd på att hitta en ny köpare till bageriet.
– Det skulle då drivas vidare som en lokalt bageri och inte som ett rikstäckande.
Det var i september 2018 som Nynäsbageriet, Omne Bröd och Växjöbageriet försattes i konkurs av den dåvarande ägaren Orginalbagaren. Växjöbageriet lades ganska skyndsamt ned medan de två andra överlevde krisen. De köptes av holdingbolaget Provator som specialiserat sig på att ta över bolag som hamnat i ekonomiska svårigheter eller konkurs, men som har en framtidspotential.

Provator är en del av Profura Gruppen som är ett Göteborgsbaserat investeringsbolag med långsiktigt ägande inom livsmedelsbranschen.
I Profura Gruppen ingår Olle Svensson partiaffär (frukt, bär och grönsaker), Trensum Food (växtbaserade produkter, stor investering på 40 miljoner i ny anläggning i år). Delikatessmejeriet i Fjärås (egna färskostar och EMV), Örneborgs Delikatesser (majonäs- och yoghurtbaserade röror, sallader, färskost, såser, pepparrotsprodukter) samt Majonäsfabriken Skåne-Finkost.
– Om Profura Gruppen hittar en ny ägare så handlar det om återanställning hos den nye ägaren, säger Johan Claesson.