– Vi producerar inga EMV (handelns egna märkesvaror, red. anm.), säger fabrikschefen, Per-Inge Eriksson, som är full av tillförsikt när det gäller framtiden även om det gått lite upp och ner för fabriken under årens lopp.
Han berättar om den nya pizzalinjen för Grandiosa minipizzor som invigdes i våras. Det är teknik på hög nivå. Målsättningen är att få pizzan krispigare, därför packar man den med en mikrovågsplatta som den steks med i mikron.
– Vi är ett satsningsområde. Från Orkla tror man på våra produkter. Mycket av Orklas tillväxt kommer från det som vi sysslar med, säger han och fortsätter:
– Våra produkter ligger rätt i tiden. Samhället går mot att vi inte lägger tid på att laga mat, det ska gå allt fortare och smaka bra.

• Så de anställda kan känna sig trygga?
– Verkligheten är som den är. Men jag tror inte att man kan vara mycket tryggare än här relativt sett.
Det finns en till fabrik inom Orkla som tillverkar pizzor. Den ligger i Norge. Men han säger att de inte är konkurrenter.
– Det handlar mer om samarbete än om konkurrens.
Pizzafabriken i Vansbro kan tyckas ligga lite avsides. Han påpekar att den norska fabriken inte ligger bättre till.
– Den ligger mellan tre fjäll och en fjord och för att komma till den måste man åka båt.
Han menar på att Vansbrofabrikens läge inte är så tokigt trots allt, och att det dessutom finns andra faktorer som talar till dess fördel.
– Här är duktigt folk vilket är en hel del av förklaringen. Det talas om Gnosjöanda men man kunde lika bra kunna säga Vansbroanda, och då syftar jag både på byn och på fabriken.

• Hur fungerar samarbetet med Livsklubben?
– Det fungerar mycket bra om jag ska svara enkelt på din fråga. Det fungerar som vi önskar, vi har en bra dialog. Det som sticker ut är säkerheten, Livsklubben gör ett jättebra jobb och driver på oss.