Förlorat kontrakt slutet för Sörensens

Nr 5/2019

Efter att ha förlorat kontrakt först med Ica och sedan med Axfood lägger Sörensens fågelchark ner hela sin verksamhet i Sävsjö.
– Ingen vet hur länge vi kan köra men man har sagt till oss att vi fortsätter om det är möjligt till mitten av oktober, säger Livs klubbordförande Eddie Windborg.
Det är i dagsläget 15–18 personer som är berörda av nedläggningen.
– Man kan inte säga att det kom som en överraskning, eftersom vi har tappat kunder lite successivt och när vi förlorade både Axfood och Ica och då det inte tillkom några nya, var det kört.
Situationen på arbetsmarknaden runt Sävsjö ser lovande ut. Det finns några livsmedelsföretag som går bra som Svenska hamburgare och Skrufs snus som ska gå upp till femskift, säger Eddie Windborg.
– Jag har jobbat på Sörensens i 12 år och trivts jättebra. Jag kan tänka mig söka ett nytt jobb på en livsmedelsindustri eller också får jag börja studera. Det är tråkigt att företaget läggs ner.
Sörensens fågelchark ägs av Melkers Chark i Falun. Möjlighet till anställning finns där, men det är inte något som lockar Eddie Windborg.