[Ur nummer: 09/2004] Axfood satsar på konsumentförpackat kött i butikerna och det blir Swedish Meats som får levererar varorna. Det bondeägda företaget ska investera 30 miljoner kronor i nya produktionslinjer. På företagets slakteri i Uppsala blir det en ny packlinje som ska serva Axfoods butiker i Norrland och Mellansverige.
Det är en utökning av verksamheten med 43 tjänster i Uppsala.
– Det är goda nyheter, säger Keijo Lassi, vice ordförande i klubben  på Swedish Meats i Uppsala. Men vi skulle helst ha sett att det blev ordinarie anställningar. Nu är de fortfarande tidsbegränsade.
Axfoods butiker i Sydsveri-ge ska servas från Malmö. Här är det Gomans/Samfoods gamla fabrik i hamnen som blir produktionsanläggning. Den har på ett märkligt sätt överlevt alla nedläggningsbeslut. Ett tjugotal personer är anställda på fabriken i hamnen.
– Det är mycket glädjande att livsmedelskedjorna satsar på konsumentförpackat, säger Magnus Andersson, Livs lokalombudsman i Malmö. Inte bara bra för att det blir nya jobb för oss, utan också för att det blir bättre produkter. Om köttet styckas och packas centralt blir det hållbarare och säkrare.