Vad tycker du om valresultatet?

Nr 10/2018

1. Johan Reimi
Siljans Chark, Mora
– Med tanke på hur det såg ut innan så kunde det gått mycket värre. Det tråkiga är att en så stor del av arbetarklassen skjuter sig själva i foten. Jag tror inte att de vet att Moderaterna vill slita sönder Las. Jag är ändå glad att SD inte växte så mycket. Det är också bra att inget av blocken vill ha med SD att göra.

2. Anne-Marie Johansson
Tulip K-pack, Jönköping
– Jag är lessen över att det gick så här illa och orolig över att våra fackliga rättigheter som vi kämpat för nu ska slås sönder.
– Det är som ett klubbslag. Jag är jätteorolig.

3. Sunil Jayasooriya
Atria Lithells, Sköllersta
– Jag är nöjd med att det röd-gröna blocket blev störst, mycket tack vare att Vänsterpartiet gick framåt. Samtidigt förstår jag inte varför så många röstar på SD. Det är våra egna kamrater som röstat på dem. Trots att vi jobbat mycket med dessa frågor så har vi misslyckats att nå ut med vad vi står för och vad SD står för.

4. Fredrik Östlund

Jacobs Douwe Egdberts, Gävle:
– Jag tycker att det trots allt gick åt rätt håll. Jag trodde SD skulle få betydligt fler mandat. De rödgröna gjorde ett bra jobb som kämpade ända in i kaklet och jag hoppas att det blir ett rödgrönt styre. Men det är svårt att säga om det kommer bli möjligt.

5. Maria Bohman
Kronfågel, Valla
– Jag trodde inte att SD skulle bli så stora. Det är skrämmande. Vad de olika partierna vill i sakfrågorna, till exempel anställningstryggheten, tycker jag inte att har framgått tillräckligt tydligt.

6. Denny Larsson
Lantmännen Cerealia, Järna
– Tragiskt att så många röstade på SD, men det kunde ha gått värre. Jag tycker inte att det finns någon seriös diskussion om vad missnöjet beror på. Skattehöjning på bränsle kan vara en orsak.

7. Lena Bergström
Leksands Bröd
– Jag tycker att det blev sorgligt jämt mellan blocken. Det är ett svårt parlamentariskt läge. Blockpolitiken har spelat ut sin roll när vi har ett parti som SD som partierna måste förhålla sig till. Samtidigt som de rödgröna blev störst så måste vi också ta på allvar att folk röstat på SD. Jag har svårt att förstå varför men det är ett stort misslyckande som borde fungera som en väckarklocka.

8. Martin Nygren
Arla Foods, Visby
– Svårt att säga vad det innebär, det är tvetydigt. Jag hade velat se en tydlig politik om det som gör Sverige bättre för arbetare, till exempel om sjukvården. Men nu blev det för mycket käbbel mellan partiledarna.

9. Linda Fogde
Orkla Confectionery & Snacks, Filipstad
– Jag är inte nöjd så klart. Jag upplever att vi tappat bort lite av vår ideologi. Vi måste prata mer om den och göra det dagligen och inte bara precis inför valet. Samtidigt så blev S trots allt det största partiet och de rödgröna det största blocket och det är bra, men jag tror att det kommer att bli väldigt rörigt framöver.

10. Fredrik Stolt
Lantmännen Unibake, Mantorp
– Det kändes som en förlust för medmänskligheten. Jag tänker att våra politiker måste börja tala på ett mer folkligt sätt, inte så högtravande. Folk som kommer underifrån måste få en plats i politiken.

Relaterade artiklar