Patricia alonzo, Federación Argentina Union Personal de Panadería y Afines (FAUPPA):
– Lönen, eftersom inflationen är mycket hög. Den ligger just nu på 28 procent per år, och den har varit ännu högre tidigare. Samtidigt som inflationen är hög så stiger priset på hyra, elektricitet, gas och mat. Det gör att pengarna vi får i lön inte räcker till. Det går också ut över vår brödförsäljning som är en basvara som det är svårt att höja priset på. Marginalerna är därför väldigt små.

Mora Sar, Cambodian Food and Service Workers´Federation (CFSWF):
– Situationen för de kvinnliga ölförsäljarna är en prioriterad fråga för vårt förbund. Dessa kvinnor är anställda av Cambrew (Calsbergs företag i landet, red anm.) och jobbar med att sälja öl. De har ett mycket utsatt jobb. Nu försöker deras arbetsgivare komma undan sitt ansvar genom att sparka kvinnorna som kämpat för att försvara sina rättighet och istället ersätta dem med inhyrda.

Michele Kessler, United Food and Commercial Workers International Union (UFCW), USA:
– Jag hatar att ge Donald Trump så stor betydelse men han är vårt största problem tillsammans med det republikanska partiet. På en rad områden har situationen för arbetarna försämrats, allt handlar om företagens girighet. De framsteg vi gjort försöker de nu ta ifrån oss. Samtidigt har vi en enorm energi att göra något åt detta. Om de trodde att de skulle knäcka oss så hade de fel.

Astridah Matau Phiri, National Union of Commercial and Industrial Workers (NUCIW), Zambia:
– Att våra förhandlingar tar så lång tid, framför allt med bryggerierna. Arbetsförhållandena är ok men lönerna är låga. Dessutom anställer bryggerierna nästan uteslutande män, det är ett problem vi har på flera företag, även på Coca Cola. Vi har också efter stora ansträngningar lyckats organisera medlemmar som jobbar på Pepsi, men har ännu inte lyckats teckna kollektivavtal med företaget.

Scot Walker, Unite the Union, Storbritannien:

– På min arbetsplats, ett kycklingslakteri utanför Glasgow, är det fortfarande hårt arbete i kylda lokaler, låg lön och förslitningsskador. Förläggning av arbetsscheman har blivit en viktig fråga. Det finns också spänningar mellan brittiskfödda och utlandsfödda arbetare. Ungefär hälften av arbetsstyrkan är invandrad. Som fackförening säger vi att det inte spelar någon roll varifrån någon kommer, en arbetare är en arbetare.